De Fietsentuin

 

 

 

   


 Klik op foto voor groter formaat

     

La Dolce Vita

Verkrijgbare framematen  Dames   50-57 Shimano Nexus 3 met          Rollerbrake handremmen   

Prijs 739,00

Shimano Nexus 7 met Rollerbrake handremmen

Prijs  799,00

Website Fabrikant 


  

  

Klik op foto voor groter formaat

        

 

O-Seven - frozen black mat


Verkrijgbare framematen    

Heren 47 - 56 - 61    

dames 47 - 51 - 56 

Shimano Nexus 3 met Rollerbrake handremmen 
  

Prijs 599,00

Website Fabrikant

                   


                                                   


Klik op foto voor groter scherm

 

                            
  


 Pitch sparkle blue metallic

Verkrijgbare framematen

Heren 56 - 62 

Dames 51 - 57

Shimano Nexus 3 met terugtraprem 

Prijs 559,00

Website Fabrikant

 

Klik op foto voor groter scherm

 

Klik op foto voor groter scherm


Viking - valentine red mat

Verkrijgbare framematen

Heren 51 - 56 - 62 - 66 

maat 66 uitsluitend in de kleur frozen black mat 

Dames 51 - 57 - 62
maat 62 uitsluitend in de kleur frozen black mat 

Shimano Nexus 3 met terugtraprem 

Prijs 599,00

Website fabrikant

 


 

  

   De vijf van BSP

De beste fiets bouwen voor jou, dat is wat wij willen, hier gaan wij 100% voor!
Alles is er bij ons op gericht om een mooi product neer te zetten, vijf pijlers zijn daarbij voor ons erg belangrijk en bepalen het DNA van BSP: De vijf van BSP


1. ULTIEM FIETSPLEZIER
Uitstekende rijeigenschappen en altijd een fijne zithouding
In de eerste plaats moet een BSP gewoon echt lekker fietsen. Het juiste stuur, lichtlopende banden en een lekker zittend zadel, het draagt allemaal bij aan het fietsplezier.
Strak design, altijd volgends de laatste trends
Kenmerkend voor het design van elke BSP is de strakke belijning, een BSP wordt ontworpen zonder tierelantijnen. Het kleurgebruik is nooit uitbundig, maar altijd doordacht waarbij de laatste kleurstrends in de collectie zijn terug te vinden.
Soepel en licht fietsend door een goede geometrie
Misschien niet zo direct opvallend, maar een goede geometrie van het frame is alles bepalend voor een fijne zit en lekker licht fietsen. Bij het ontwerpen van een BSP wordt hier veel aandacht aan besteedt, de geometrie van het frame moet perfect passen bij het gebruik van de fiets.

2. TOPKWALITEIT
Sterke en dubbele poedercoating laklaag
Grote kans dat jouw BSP gelakt is door Henk of Quinten, in onze lakkerij zorgen zij ervoor dat elke BSP wordt voorzien van een mooie laklaag. Hierbij kiezen wij voor het poedercoating systeem, de BSP fietsen worden hierdoor voorzien van twee harde, duurzame en corrosie bestendige laklagen.
Door de afwezigheid van oplosmiddelen maakt dat poedercoating ook nog eens minder milieubelastend is, daarnaast is de energie balans van poedercoating vrij gunstig t.o.v. andere laksystemen. Jouw BSP fiets is zo niet alleen voorzien van een mooie en sterke lak, maar ook op een verantwoorde wijze.
Altijd sterke wielen met dikke spaken
De BSP wielen worden in onze wielmakerij gevlochten door Tonny en zijn team. De juiste spaakspanning, perfect uitgelijnd en mooi recht, voor deze ervaren vaklui is dat dagelijkse kost.

Maar vakmanschap alleen is niet voldoende, een vakman kan niets zonder goed materiaal. Wij werken uitsluitend met kwaliteits velgen van de merken Rodi en Ryde, alle spaken komen van de gerenommeerde Belgische leverancier Sapim. Bij de keuze van het type velg en type spaak gaan wij altijd 100% voor degelijkheid en sterkte. Hier onderscheidt BSP zich echt mee, zo kiezen wij ook in het voorwiel voor het dikke G13 spaaksysteem.

100% keuze voor sterkte: massieve spatbordstangen, stevige bagagedrager en RVS onderdelen
Sterk en echt degelijk, dat is altijd de basis van een BSP fiets. Bij het loopwerk is er een compromisloze keuze voor kwaliteit, altijd een hoogwaardig trapas en betrouwbare Shimano naven. Kijk naar de dikke stalen spatborden en de 5mm dikke spatbordstangen, zie de oversized bagagedrager, een BSP kan op zijn zachtst gezegd tegen een stootje.

3. ECHT NEDERLANDS
Familiebedrijf met de roots in Utrecht
BSP is opgericht in 1983 in Utrecht en is nog steeds in handen van de familie van der Heiden. Van een éénmansbedrijf is BSP inmiddels uitgegroeid tot een volledig onafhankelijk en zelfstandig fietsenmerk. Groot genoeg voor een eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling, klein genoeg voor een 100% focus voor wat wij belangrijk vinden: het ontwerpen en bouwen van prachtige fietsen!
Van ontwerp tot eind assemblage, van wielvlechterij tot de lakstraat, wij doen alles in Nederland
Natuurlijk kan je alle productie in het buitenland laten doen en kan je het design uitbesteden. Maar dat zou ook veel werkplezier weghalen en je identiteit verkleinen... Wij doen zo veel als mogelijk in eigen beheer en in Nederland, veel leuker!

4. EERLIJKE PRODUCTIE
Geen assemblage in lage lonen landen maar 100% in Nederland
Het assembleren van fietsen is in een lage lonen land zeker goedkoper. Maar voor het echt kunnen waarborgen van kwaliteit is assemblage dicht bij huis zeker beter, voor ons één van de belangrijkste redenen om de BSP fietsen uitsluitend in Nederland in elkaar te laten zetten.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen loze kreet, maar zit in het DNA van BSP
Naast het goed kunnen waarborgen van kwaliteit vinden wij het ook belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen steunen, sinds de oprichting van BSP is dit altijd al voor ons belangrijk geweest.
Op de productie afdeling hebben wij meerdere werkplekken gecreëerd waar medewerkers met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt jouw BSP fiets helpen in elkaar te zetten. Jouw BSP is ook meer dan enkel een prima fiets, je draagt ook positief bij aan een sociale arbeidsmarkt waar voor iedereen plek is en waar ook iedereen een plek verdiend. Hier zullen wij ons altijd hard voor maken en ons altijd voor in blijven zetten.

5. BEWEZEN TESTRESULTATEN
Uitstekende scores bij de diverse testresultaten
Je zal het niet gek vinden dat wij over onze eigen fietsen enthousiast zijn en het ook geweldige fietsen vinden... Maar toch ook wel fijn dat anderen dit over de fietsen zeggen, bij de diverse fietstesten scoren we vaak meer dan uitstekend.